Producent jaj Jajolux – O nas

Z naszych ferm jaja są zawsze świeże

Nasza firma istnieje od 1976 roku. Od momentu powstania jesteśmy solidnym przedsiębiorstwem, które stawia na ciągły rozwój. Nigdy w naszej długiej historii nie zmniejszyliśmy produkcji. Dzięki temu możemy pochwalić się dostarczaniem aż 30 milionów jaj rocznie. Jest to liczba, która pozwoliłaby obdarować każdego mieszkańca Nepalu jednym jajkiem. A jeśli idzie o jajka kurze, to możemy śmiało powiedzieć, że jesteśmy ekspertami. Specjalizujemy się w tym temacie od ponad 40 lat. Wiedza, jaką zdobyliśmy przez ten czas, pozwala nam stwierdzić, że sekret smaku i jakości jaja zależy w 90% od tego, co kura zje i wypije. Dlatego posiadamy własną mieszalnię pasz. Chcąc zapewnić najwyższą jakość pokarmu dla naszych niosek, prowadzimy całoroczny skup zbóż paszowych na własne potrzeby. Dzięki temu używamy tylko najszlachetniejszych gatunków zbóż, tzn. kukurydzy, pszenicy oraz soi, przez co smak i kolor naszego jajka jest tak niepowtarzalny. Chcąc, aby nasze zwierzęta, były dobrze odżywione i znosiły tylko dorodne i świeże jaja, dodajemy do paszy olej sojowy. Skarmiamy 5300 ton karmy rocznie, co odpowiada wadze największego statku obsługującego górnictwo morskie. Doświadczenie, wiedza, solidna praca te elementy składają się na finalny efekt, jakim są wytwarzane przez nas jaja – najlepsze, najzdrowsze i najsmaczniejsze w całej Polsce.